سهراب
معنی، ریشه و فراوانی (تعداد) اسم سهراب در ثبت احوال ایران
همه چیز درباره اسم سهراب
معنی سهراب
سهراب به چه معناست؟ Sohrab Name Meaning
سهراب در منابع نسبتا معتبر فارسی معنی نشده است اما برخی آن را معادل سرخاب (سرخ آب) و مجازا معنی سهراب را سرخروی، شاداب دانسته اند. برخی دیگر نیز سهراب را یاقوت و شراب معنی کرده اند.
سهر (سُهر) در فرهنگ لغات عمید سرخ معنی شده است. بر این اساس سهراب را “کسی که آب و رنگ سرخ دارد”، “سرخ روی” و مجازا شاد و سرزنده معنی می کنند. که البته همانطور که در قبل اشاره کردیم متاسفانه در منبعی مشخص به این معنی اشاره نشده است.
ریشه اسم سهراب
ریشه نام سهراب فارسی است. سهراب از اسامی پسرانه در شاهنامه فردوسی و از شخصیت های مهم آن، نام پسر رستم دستان و اسامی اصیل ایرانی محسوب می شود. سهراب در فرهنگ ایرانی یادآور داستانی تلخ در ادبیات مان است. داستانی که در آن سهراب مظلومانه توسط شخصیت بزرگ شاهنامه کشته می شود. این تراژدی دو بعد دارد یکی مرگ سهراب و دیگری غم رستم بعد از آن حادثه. محمدعلی اسلامی ندوشن، از پرکارترین ادبیات و پژوهشگران معاصر ایران، این تراژدی را “تراژدی بی خبری” نامیده است.
علی رغم این ماجرای تلخ سهراب فرزند رستم، اسم سهراب از اسامی زیبا و اصیل ایرانی برای فرزند پسر هست. چرا که سهراب پسر رستم، تنها سهراب در ایران باستان و معاصر نبوده و نیست. علاوه بر این باید بدانید که هومان و بارمان پهلوانان تورانی، از افراسیاب دستور میگیرند در جنگ میان توران و ایران، جلوی آشنایی سهراب و رستم را بگیرند.
با وجود اینکه هومان و بارمان شاید مسیب اصلی وقوع تراژدی رستم و سهراب بودند اما قطعا نامشان از اسامی نامحبوب در بین ایرانیان امروزی نیستند. چرا که هر دو نام علاوه بر زیبایی در آوا، معنی زیبایی دارند. نمونه دیگری از شخصیت های بزرگ فرهنگ ایرانی با نام سهراب، می توان به شاعر گرانقدر، سهراب سپهری اشاره کرد.
❤️ در ادامه بررسی کامل اسم سهراب را خواهید دید.
اسم پسر سهراب در شاهنامه
نام فرزند پسر سهراب، برزو بوده است. سهراب فرزند دختر نداشته است.
اسم سهراب در ثبت احوال
فراوانی اسم سهراب در ثبت احوال ایران
تعداد اسم سهراب در ثبت احوال ایران در حال حاضر به طور دقیق نامشخص هست. اما سهراب از نام های با فراوانی نسبتا کم در ایران است.
معنی اسم سهراب در ثبت احوال ایران
دو معنی برای سهراب در ثبت احوال ایران آمده است:
- دارندهی آب و رنگ سرخ، سرخاب؛
- (اَعلام) (در شاهنامه) پسر رستم از تهمینه، که در توران زاده و بزرگ شد و در جستجوی پدر با سپاهی به ایران آمد. پدر و پسر بی آنکه یکدیگر را بشناسند باهم جنگیدند و هنگامی که رستم پهلوی او را با خنجر شکافت، آنگاه سهراب را شناخت.
اسم سهراب در لغت نامه دهخدا
سهراب در کتاب لغتنامه دهخدا معنی شده است:
- سهراب = [ سُ ] (اِخ) نام پسر رستم زال است که مادر او تهمینه دختر شاه سمنگان است که بفرماندهی لشکریان تورانی بجنگ ایران آمد و با رستم در حالیکه یکدیگر را نمی شناختند جنگید و بدست او کشته شد. (فرهنگ فارسی معین): کنون رزم سهراب و رستم شنو دگرها شنیدستی این هم شنو.فردوسی. سهم تو قطران کند نطفهٔ سهراب و زال تیغ تو زیبق کند زهرهٔ گرشاسب و شم. خاقانی.
- [ سُ ] (اِخ) دهی است جزء دهستان آغمیون بخش مرکزی شهرستان سراب. دارای ۲۰۷۸ تن سکنه. آب آن از نهر آغمیان و چشمه. محصول آنجا غلات، حبوبات و محصول دامی است. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج ۴).
- [ سُ ] (اِخ) تیره ای از ایل بیرانوند. (جغرافیای سیاسی کیهان ص ۶۷).
همانطور که می بینید اسم سهراب فقط به عنوان اسم خاص (شخصیت فرهنگی تاریخی، نام محل و نام خاندان) آمده است. و دهخدا معنی لغوی برای آن ارائه نداده.
سهراب در لغت نامه عمید
متاسفانه سهراب در کتاب فرهنگ فارسی عمید نیامده و معنی نشده است. علی رغم اینکه برخی از صفحات زرد در اینترنت به اشتباه یا دروغ این چنین نوشته اند…
اسم های مشابه سهراب
اسم دختر که به سهراب بیاد
نام های دخترانه سوگل، سلین، سوگند، سها، مهرسا، سراب، ایرسا، بهار، رستا، سارا، مهسا، سارینا، بهسا و سابرینا از جمله اسم های دخترانه متناسب با سهراب هستند.
اسم پسر که به سهراب بیاد
نام های پسرانه برسا، هیرسا، رهام، آرسان، مهرسام، بهراد، سیاوش و برسام از جمله اسم های پسرانه متناسب با نام سهراب هستند. قسمت اسم پسر با س را نیز ببینید.
اسم سهراب به انگلیسی
نام سهراب به انگلیسی برای پروفایل و عکس نوشته و اسمنوشته اسم سهراب Sohrab.
نظرسنجی اسم سهراب
اسم سهراب قشنگه؟
نظر شما درباره اسم سهراب چیست؟ آیا این نام را می پسندید؟ در قسمت نظرات دیدگاه خود را درباره این اسم زیبا بنویسید.
منابع
- وبلاگ نام فارسی، نوشته دکتر نیکزاد، مقاله ۱۶۳
- لغت نامه دهخدا | سهراب.
- محمدعلی اسلامی ندوشن | ویکیپدیا.
من یک دوستی داشتم به اسم سهراب براتی. بچه خوبی بود در مجموع ولی بزرگ شد رفت تو حس و پر رو شد.