زبان آرامی

زبان آرامی

بسیاری از واژگانی که امروزه در زبانمان استفاده می کنیم ریشه های مختلفی همچون عربی، سنسکریت، پهلوی و … دارند که در طی تاریخ وارد زبانمان شده اند و در واقع در فارسی امروزی مورد استفاده بسیارند. اسامی ایرانی نیز از این قاعده جدا نیستند و همانطور که در لیست اسم های دخترانه و پسرانه وبسایت دیدیم خیلی از اسامی ریشه ای غیر از فارسی دارند و حتی ممکن است ریشه شان مربوط به زبانی باشند که امروزه در حال انقراض هستند.

در مطالب قبلی سایت نام فارسی، زبان پهلوی و زبان عبری معرفی شدند و در اینجا به بررسی زبان آرامی که یکی از زبان های باستانی به حساب می آید می پردازیم.

زبان آرامی

زبان آرامی‌ها، زبان اداری امپراتوری‌ها و حتی کاهنان بوده‌است. زبان اصلی بخش عمده‌ای از کتاب‌های آسمانی دانیال و عزرا و زبان کتاب تلمود است. آرامی را زبان عیسی دانسته‌اند و امروزه هنوز زبان مادری اقلیت‌های کوچک متعددی است. امروزه خیلی از جوامع که اکثریتشان آشوری هستند به زبان آرامی جدید صحبت می‌کنند. این زبان اکنون در حال انقراض محسوب می‌شود.

زبان آرامی

آرامی زبانان در طی تاریخ

در قرن ۱۲ قبل از میلاد مسیح، متکلمان آرامی زبان به تدریج در نواحی جنوب ارمنستان تا کشورهای قستنطنیه (ترکیه امروزی)، سرزمین پارس (ایران امروزی)، شام (سوریه امروزی)، آذربایجان، لبنان، اردن، مصر و تمامی کشورهای خاورمیانه امروزی و بخشی از آسیای میانه مانند افغانستان و ترکمنستان ساکن شدند و یکی از زبان‌های مهم جهان مسیحیت را به وجود آوردند. در قرن ۱۴ قبل از میلاد این زبان تقریباً در اوج خود به سر می‌برد و به بسیاری از کشورهای آسیای جنوب و جنوب شرقی مانند هند، مالزی، اندونزی، تبت و همچنین بخش‌های از آفریقا و اروپای شرقی مثل اوکراین، بلغارستان، مجارستان، آلبانی، مقدونیه و یونان رسید.

شاخه های زبان آرامی

از قرن ۱۵ قبل از میلاد به بعد چند شاخه از این زبان بوجود آمد که شامل زبان سامی، افرو، زبان عبری، زبان آشوری، زبان کنعانی بود که از بین آنها زبان عبری در اسرائیل، اردن، فلسطین و مصر بسیار فراگیر شد به طوری که امروزه نیز زبان کشور اسرائیل عبری است. منبع: ویکی پدیا فارسی

اسم با ریشه آرامی

اسم های زیاد ایرانی ای با ریشه آرامی هستند که در ادامه تعدادی از این اسامی را مشاهده می کنید:

اسم های دخترانه و پسرانه با ریشه آرامی:

تینا، شیدا، توفان (طوفان)، ارشیا، ماندا، ملکا و …

2/5 - (2 امتیاز)

10 نظر برای “زبان آرامی”

  1. این قسمتی که زبان های باستانی ایران و زبام های دیگه رو معرفی کردین خیلی جالب بود. دستتون درد نکنه.

    0
    0
  2. با درود….نازنین کی گفته نامهای شیدا….توفان….ارشیا….ریشه ارامی داره……بن مایه این نامها همگی و جملگی یا ریشه پهلوی و سنسکریت و یا ریشه پهلوی دارد…….

    0
    0
  3. با درود و پوزش دوباره …..کاش پژوهندگان سونیک (نمونه)شما و دیگران دست از گرته برداری دیگران و بویژه استاد بزرگ و فرهیخته دهخدا بر می داشتید و خود وارد گود پژوهش میشدید……استاد دهخدا به بن مایه هایی که امروزه ما دسترسی داریم …..شوربختانه دسترسی نداشت……..ریشه واژه های پارسی از چهار گنجور ریشه میگیرد : سنسکریت …اوستا ….پهلوی ……و ترکیبی از همه این ها که استاد استادان ….پیر طوس استاد فرهیخته پارسی نویس برای ما بجا گذاشته است…..

    0
    0
    1. درود و سپاس از پیام پرمهرتان
      بله درست می فرمایید در قسمت های دیگر سایت نیز به این نکته اشاره کرده ایم.
      اگر دیدگاه دیگری در مورد دیگر بخش های وب سایت دارید بسیار خوشنود می شویم که در قسمت نظرات درج نمایید تا بهره ببریم

      0
      0
  4. ……….در ادامه گفتمان باید بگویم تنها شماری لغت های عربی بی ریشه و بدون بن و ستاک وارد زبان گسترده و بسی بسیگ پارسی شده که انهم در صد سال اخیر حتا یک لغت دیگر وارده پهنه زبان ما نشده است. و افزون بران زدودن این واژه های تازی برای دوبیران کنونی پارسی کار راهتی است بسیار راهت و اسان. صمن اینکه همان شمار از واژگان پارسی وارد تازی شده است یر به یر در بدبینانه ترین حالت……….مشکل کنونی ما با واژهگان لاتین است ……که زدودن این واژگان لاتین هم انچنان دشوار نیست اما افسوس و ویل که اراده فرمانرانان بر ان نیست …..باری ما همچنان در جبهه استاده ایم و هستیم….و از تلاش نستوه کوتاه نخواهیم امد……درود بر شما
    خرد توشه راهتان …..اورمزد پشت و پناهتان
    کوروش __هو پژوهشگر واژه های پارسی

    0
    1
    1. هرچقدر زبان فارسی از کلمات عربی سبک شود به همان اندازه شعرا و ادیبان و نویسندگان و دانشمندان عربی تر میشوند و دقیقا عربهایی هستند که عربی سخن گفته اند و چند کلمه فارسی یا همان آرامی در کلامشان دویده ، درواقع از دامن یک زبان سامی چون عربی به دامن زبان سامی دیگر یعنی آرامی می افتند ما زبانی به نام فارسی در تاریخ به گواه کتیبه ها نداریم

      2
      0
  5. طوفان یا توفان از بن و ستاک توفیدن است ….. ارش یا انچه ما امروز عرش مینویسیم هم ایجاد شده از ……ار (بلندا ….برتری یا فراز) + اش یا آش (اش در چم زندگی همان است که در لاش میبینیم) پس عرش در چم بلندای زندگی است….. این دو مورد را برای نمونه اوردم….. واژه های پارسی به طور کلی از چهار ریشه نیرومند سنسکریت …. اوستا …… پهلوی……. و شاهنامه فردوسی است ……

    0
    2
    1. توفان ، یک کلمهٔ تورکی آزربایجانی است که وارد لهجهٔ فارسی شده است

      0
      0

دیدگاه شما چیست؟ در کادر زیر بنویسید:

❤️دیدگاه شما تا دقایقی بعد از ارسال روی وبسایت قرار می گیرد.