اسم اوستا

معنی اسم اوستا

اوستا

معنی، ریشه و فراوانی (تعداد) اسم اوستا در ثبت احوال ایران

همه چیز درباره اسم اوستا

معنی اوستا Avesta name meaning

اوستا یعنی: اساس، بنیاد و هم چنین پناه و یاوری. از نظر معنا مشابه اسم های نیهاد (اسم کردی)، پناه، یاور، یارا و اسم های پسر با معنی یاری کننده است. وستا نیز اسم هست و به نوعی شکل دخترانه اسم اوستا می باشد.

اَوِستا نام کتاب آیین زرتشت است. اوستا نام فراگیر مجموعهٔ کهن‌ترین نوشتار و سروده‌های زرتشتیان است که همانا دانشنامهٔ ایرانیان بوده و در روزگار باستان بیست و یک نسک (فصل) داشته و هم‌اکنون دارای پنج بخش است. بخش‌های اوستا بر این پایه‌اند: یَسنه (یسنا) که سخنان زرتشت، شناخته شده با نام گاهان در آن گنجانده شده، یشت‌ها (سرودهای نیایشی)، وندیداد (ونداد)، ویسپرد و خرده‌اوستا.

معنی واژه اوستا

واژهٔ اوستا که در خود کتاب نیامده به معنی دانش و شناخت است و با واژه «ودا»، نام کهن‌ترین کتاب دینی هندوان هم‌ریشه است. روی‌هم‌رفته اوستا را می‌توان به معنی «آگاهی‌نامه» یا «دانش‌نامه» و مرجع نامه دانست.

پس معانی زیر برای نام اوستا قابل تعبیر است:

  1. اساس، بنیاد.
  2. پناه، یاوری.
  3. دانش، شناخت، دانش نامه.

کتاب اوستا به فارسی

کتاب اوستا کجاست؟ بهترین ترجمه اوستا کدام است؟ این از دسته سوالات خیلی از دوستان است که زرتشتیان عزیز پاسخ های بهتری برایش دارند و در اینجا از ایشان دعوت می کنیم که اگر پاسخ این پرسش ها را می دانند، در قسمت نظرات درج نمایند.

ریشه اسم اوستا

ریشه نام اوستا، اوستایی (از زبان های ایران باستان) است و اوستا از نام های اوستایی محسوب می شود.

اوستا اسم دختر یا پسر

برخی دوستان می پرسند که اوستا اسم دخترانه است یا پسرانه؟ در پاسخ باید عرض کنیم که اوستا اسم پسر است و در ثبت احوال ایران نیز به عنوان اسم پسرانه مورد تایید است.

معنی اسم اوستا
معنی و ریشه اسم اوستا

❤️ در ادامه بررسی کامل اسم اوستا را خواهید دید.

اسم اوستا در ثبت احوال ایران

فراوانی اوستا در ثبت احوال

تعداد اسم اوستا در ثبت احوال ایران ۲۰۰۰ نفر ذکر شده است. البته این رقم از سال ۱۳۹۶ به روز نشده است. اما اوستا از نام های پسرانه با فراوانی خیلی کم در ایران است.

معنی اسم اوستا در ثبت احوال ایران

اوستا: (اوستایی) ۱- اساس، بنیاد، پناه، یاوری؛ ۲- (اَعلام) ۱) كتاب مقدس ایرانیان باستان و زرتشتیان، قدیمی‌ترین متنهای موجود به یکی از زبانهای ایرانی، که گفته می‌شود اینک تنها یک پنجم آن باقی است و بقیه در حمله‌ی اسکندر از میان رفته است. این کتاب به زبان و خط ویژه‌ی اوستایی نوشته شده است، اوستا خود شامل پنج یا پنج بخش اصلی است (یسنا، ویسپَرد، وندیداد، یشتا، خُرده اوستا)، که تنها بخشی از یسنا، یعنی گاتها را از خود زرتشت می‌دانند؛ ۲) اوستا: شهرت مهرداد اوستا از غزلسرایان مشهور و معاصر ایران.

اسم اوستا در لغت نامه دهخدا

معنی اوستا در دهخدا

اوستا = [ اَ وِ ] (اِخ) (به معنی اساس، بنیاد، متن اصلی، پناه و یاوری) در پهلوی اوستاک در متون تاریخی عربی بستاه، البستاه ابستا، الابستا و الابستاق آمده است. کتاب مذهبی ایرانیان قدیم و زردشتیان و یکی از آثار قدیمی و شاید قدیم ترین اثر مکتوب مردم ایران است. تعیین زمان و قدمت آن بسته به تعیین زمان زردشت میباشد. این کتاب در قدیم ظاهراً بسیار بزرگ بوده است و در روایات اسلامی آمده است که بر روی دوازده هزار پوست گاو نوشته شده بوده است که اسکندر آنرا سوزاند.

در زمان بلاش (اول) اشکانی و سپس در دورهٔ ساسانیان (در زمان اردشیر بابکان به وسیلهٔ تنسر و پسرش شاپور به وسیلهٔ آذربد مهر سپندان) به جمع آوری و ترتیب و تدوین اوستا پرداختند. و گویند اوستای کنونی یک پنجم آن است. در زمان ساسانیان تفسیری به زبان پهلوی بر اوستا نوشتند که آنرا زند گویند و غالباً اوستا را با کلمهٔ زند (زند و پازند) با هم می آورند و سپس شرحی بر زند نوشتند و آنرا پازند نامیدند که زبانش پاکتر و روان تر از زبان زند می باشد. یعنی هزوارش در آن وجود ندارد اوستا دارای ۲۱ نسک و در پنج قسمت است.

یسنا (دارای ۷۲ فصل که ۱۷ فصل آن گاتها را تشکیل می دهد)، ویسپرد، وندیداد، یشتها، خرده اوستا. قسمتهای مختلف اوستا در زمانهای مختلف و بوسیلهٔ اشخاص نوشته شده است و گویند فقط گاتها از خود زردشت است. اوستا مشتمل است بر نیایش اهورمزدا و امشاسپندان و ایزدان و موضوع های اخلاقی و دینی و داستانهای ملی و غیره.

اوستا ظاهراً اول بار در قرن ۱۸ م. بوسیلهٔ آنکتیل دوپرون بزبان فرانسوی ترجمه و در ۱۷۷۱م. در سه جلد در پاریس منتشر شد و سپس مستشرقین بزرگ و بخصوص آلمانها به این کتاب توجه خاص کردند و همهٔ کتاب و یا قسمتی از آنرا ترجمه کردند مانند اشپیگل (ترجمهٔ آلمانی، سه جلد ۱۸۵۲-۱۸۶۳م. لایپزیک)، دو هارله (ترجمهٔ فرانسوی ۱۸۸۱م. پاریس) و دارمستتر (ترجمهٔ فرانسوی سه جلد ۱۸۹۲-۱۸۹۳ پاریس) فریتس ولف (ترجمهٔ آلمانی ۱۹۱۰ استراسبورگ) بارتولومه، گلدنر و غیره. یشتها (در دو مجلد) و یسنا (در دو مجلد) و گاتها و وندیداد به فارسی ترجمه شده و در بمبئی و ایران به طبع رسیده است. (از دایرةالمعارف فارسی).

به گفتهٔ دین کرت در عهد هخامنشیان دو نسخه از اوستا در ایران بوده است که اسکندر یکی را در آتش سوزی استخر سوخته و نسخت دیگر را اسکندر با خود برده و آنچه راجع به طب و نجوم و فلسفه و جغرافیا و جز آن بوده به یونانی نقل داده و بخشهای دیگر از میان رفته است. (یادداشت به خط مرحوم دهخدا). اوستا در یک عصر و بیک زبان نوشته نشده. قسمتی که بزردشت منسوب است و قدیم ترین جزء اوستاست موسوم به گات ها می باشد و آن هفده سرود است. (یادداشت ایضاً).

بر حسب روایات در سال سی امین سلطنت گشتاسب، زردشت این کتاب را بر ۱۲ هزار پوست گاو به خط زرین به گشتاسب عرضه می کند و او دین زردشت می پذیرد. اوستا دارای هشتاد و سه هزار کلمه است و تفسیر پهلوی اوستا که در دورهٔ ساسانیان شده است امروزه متجاوز از یکصد و چهل هزار کلمه است. در زمان شاهان ساسانی بگرد کردن پراکنده های اوستا پرداخته اند و تنها ۳۴۸ فصل بدست آمده است از محفوظات موبدان و آنرا به بیست و یک نسک بخشیده اند و از اوستای ساسانی نیز امروز ظاهراً بیش از یک ربع آن در دست نیست.

اسم های مشابه اوستا

اسم دختر که به اوستا بیاد

نام های دخترانه ویستا، ستین، نسترن، رایسا، رستا، آویتا و آتریسا از جمله اسم های دخترانه متناسب با اوستا هستند. قسمت منتخب اسم دختر با آ را نیز ببینید.

اسم پسر که به اوستا بیاد

نام های پسرانه آرتین، آرتا، آرسین، ماتیار، رستان، راستین، متین و آرتان از جمله اسم های پسرانه متناسب با نام اوستا هستند. قسمت اسم پسر با آ را نیز ببینید.

اگر شما هم به دنبال متناسب ترین نام ها با معیار های مد نظر خود هستید، حتما قسمت مشاوره اسم را ببینید.

اسم اوستا به انگلیسی

نام اوستا به انگلیسی برای پروفایل Avesta عکس نوشته و اسمنوشته اسم اوستا.

Avesta
اسم اوستا به انگلیسی

نظرسنجی اسم اوستا

اسم اوستا قشنگه؟

نظر شما درباره اسم اوستا چیست؟ آیا این نام را می پسندید؟ در قسمت نظرات دیدگاه خود را درباره این اسم زیبا بنویسید.

منابع

4.7/5 - (15 امتیاز)

یک نظر برای “معنی اسم اوستا”

دیدگاه شما چیست؟ در کادر زیر بنویسید:

❤️دیدگاه شما تا دقایقی بعد از ارسال روی وبسایت قرار می گیرد.